Több mint száz új külhoni pártoló tag csatlakozott a kamarához

Megjelent: 2018-04-12 14:15:32

Már 144 határon túli pártoló tagja van a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának, miután egy tavalyi alapszabály-módosítás lehetővé tette ezt a csatlakozási formát. Szerbiából 73, Ukrajnából 71 új taggal bővült a köztestület.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához (NAK) az elmúlt időszakban 152 pártoló tagsági igény érkezett a határon túli magyar gazdálkodóktól. Közülük 144 pártoló tagot már soraiban tudhat a kamara, ők már szerepelnek a köztestület nyilvántartásban, míg nyolc személy jelentkezése elbírálás alatt van. 
– Szerbiából hatvankilenc gazda, három egyesület és egy vállalkozás; Ukrajnából pedig hetvenegy gazda lett a a kamara pártoló tagja – jelentette be Győrffy Balázs, a köztestület elnöke a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának (KEF) 2018. április 12-i szekszárdi ülésén.

A pártoló tagság bevezetését a KEF tagjaitól érkezett korábbi igényeknek megfelelően a NAK tavaly kezdte meg a határon túli magyar gazdák körében is. A NAK alapszabály-módosítása után a KEF 21 tagszervezetének tagjai válhatnak pártoló taggá. Ők minden információhoz hozzájutnak, valamint számukra is elérhetőek lesznek a rendes tagságot megillető szolgáltatások. Azért is érdemes élni majd a lehetőséggel, mert a kamaránál felhalmozott tudás és a szakmai igazgatóságokon folyó munka olyan bázist kínál, amellyel mindenképpen érdemes élni. Az is a pártoló tagság bevezetése mellett szólt, hogy a tagi viszony egyfajta kapocs lesz minden magyar gazda között, hiszen csak jól szervezett, összetartó, egymás tevékenységét segítő magyarság képes a jelen kihívások között talpon maradni.

Győrffy Balázs, a tanácskozást követő sajtótájékoztatón kitért a Magyarok Kenyere program idei rendezvénysorozatára. Mint mondta, a határon túli magyar gazdálkodók évről-évre nagyobb mennyiségű búzával járulnak hozzá a jótékonysági programhoz, a 2017-ben a felajánlott 528 tonna búzából 150 tonna érkezett tőlük. Az idei külhoni adományozó ünnepségét az idén Eszéken rendezik meg.


(nak.hu)

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük