2021-01-20

Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

24400 ZENTA, MÁRIA UTCA 42., TEL: 024/817-008 v.gazda2006@gmail.com

Több mint száz új külhoni pártoló tag csatlakozott a kamarához

2 min read

Megjelent: 2018-04-12 14:15:32

Már 144 határon túli pártoló tagja van a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának, miután egy tavalyi alapszabály-módosítás lehetővé tette ezt a csatlakozási formát. Szerbiából 73, Ukrajnából 71 új taggal bővült a köztestület.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához (NAK) az elmúlt időszakban 152 pártoló tagsági igény érkezett a határon túli magyar gazdálkodóktól. Közülük 144 pártoló tagot már soraiban tudhat a kamara, ők már szerepelnek a köztestület nyilvántartásban, míg nyolc személy jelentkezése elbírálás alatt van. 
– Szerbiából hatvankilenc gazda, három egyesület és egy vállalkozás; Ukrajnából pedig hetvenegy gazda lett a a kamara pártoló tagja – jelentette be Győrffy Balázs, a köztestület elnöke a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának (KEF) 2018. április 12-i szekszárdi ülésén.

A pártoló tagság bevezetését a KEF tagjaitól érkezett korábbi igényeknek megfelelően a NAK tavaly kezdte meg a határon túli magyar gazdák körében is. A NAK alapszabály-módosítása után a KEF 21 tagszervezetének tagjai válhatnak pártoló taggá. Ők minden információhoz hozzájutnak, valamint számukra is elérhetőek lesznek a rendes tagságot megillető szolgáltatások. Azért is érdemes élni majd a lehetőséggel, mert a kamaránál felhalmozott tudás és a szakmai igazgatóságokon folyó munka olyan bázist kínál, amellyel mindenképpen érdemes élni. Az is a pártoló tagság bevezetése mellett szólt, hogy a tagi viszony egyfajta kapocs lesz minden magyar gazda között, hiszen csak jól szervezett, összetartó, egymás tevékenységét segítő magyarság képes a jelen kihívások között talpon maradni.

Győrffy Balázs, a tanácskozást követő sajtótájékoztatón kitért a Magyarok Kenyere program idei rendezvénysorozatára. Mint mondta, a határon túli magyar gazdálkodók évről-évre nagyobb mennyiségű búzával járulnak hozzá a jótékonysági programhoz, a 2017-ben a felajánlott 528 tonna búzából 150 tonna érkezett tőlük. Az idei külhoni adományozó ünnepségét az idén Eszéken rendezik meg.


(nak.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük