szo. Sze 26th, 2020

Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

24400 ZENTA, MÁRIA UTCA 42., TEL: 024/817-008 v.gazda2006@gmail.com

Magyarok Kenyere: célba érnek az adományok

2 min read

Pannon RTV
2019-10-31 11:31
2019-10-31 16:52
Forrás Pannon RTV

Vajdaság-szerte megkezdték annak a lisztnek a szétosztását, amelyet a Magyarok Kenyere nevű program keretében gyűjtöttek.

Mintegy 18 tonna búzából csaknem 11 tonna kilogrammnyi lisztet őröltek az Ada melletti Borsos malomban. Magyarkanizsára csütörtökön reggel robogott be a teherautó a több mint két tonna liszttel. Idén 60 községbeli családnak jutott a lisztből. Varga Nagy Kornéliáék tavaly is kaptak, és idén is nagy szeretettel fogadták az adományt. Az anyuka elmondta: „Hiszem azt, hogy a legfontosabb a teljesítmény, mivel fiaink vannak, ők a konyhában nagyon aktívak, úgyhogy mindenfélét sütöttünk, süteményeket, kenyeret, mindenféle pogácsát, tehát az én fiaim mivel aktívak a konyhában ez olyan nagy élmény, hogy közösen dolgozunk, mindenfélét. Elhasználjuk teljes mértékben, ahogy egy nagy családban szokott lenni.”

Lipták Tündéék is a helyi nagycsaládos egyesületen keresztül részesültek az adományban. Az édesanya szerint jól jön a támogatás, ugyanis 25 kilogramm lisztel gazdagodtak. Hozzáfűzte: „Ez nagyon jól jön, mert ünnepek is jönnek meg azért csak öt tagú családnál csak jobban fogy a liszt, meg hát minden más is, és akkor ez segítség, hogy minél könnyebben tudjunk előteremteni mindent a gyerekeknek is meg magunknak is.”

A helyi nagycsaládosok egyesülete mellett Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központja részesült még lisztadományban. A búzagyűjtő programot nálunk a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége szervezte. Nagy Miklós elnök a helyszínen kiemelte, a felajánlásoknak köszönhetően minden évben egy kicsit többet tudnak adományozni. Leszögezte: „Az idei évi búzaadomány 370-80 termelőnek az adománya, hiszen mindenkitől csak egy kis mennyiséget, egy zsáknyi búzát kértünk, meg is kaptuk, úgy hogy itt szeretném megköszönni a termelőknek az adományokat, hiszen az a szlogenünk, amit a kezdetben a zászlónkra tűztünk, hogy a gyermek mosolya többet ér minden pénznél, az itt kifejezésre jut ezen az adományozáson keresztül.”

Az akció keretében idén 20 gyermekekkel foglalkozó egyesülethez, kollégiumhoz, valamint a szórványban működő intézményhez juttatnak el lisztadományt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük