sze. aug 12th, 2020

Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége

24400 ZENTA, MÁRIA UTCA 42., TEL: 024/817-008 v.gazda2006@gmail.com

Lisztadomány a vajdasági gyermekekért

2 min read

VAJDASÁG

2019. OKTÓBER 31.[ 11:21 ]

Lisztadomány a vajdasági gyermekekért - A cikkhez tartozó kép

Magyarkanizsára több mint két tonna liszt jutott

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége idén tizedik alkalommal szervezte meg a Magyarok Kenyere elnevezésű programot Vajdaságban. A nyáron összegyűjtött, mintegy 18 tonna búzából 10 700 kilogrammnyi lisztet őröltek a Borsos malomban, amelyet most osztanak ki Vajdaság szerte.

Magyarkanizsára csütörtökön reggel érkezett be a kamion a több mint két tonna liszttel. A helyi Nagycsaládosok Egyesületén belül az idei évben 60 községbeli családnak jutott a lisztből és az egyesület mellett a Magyarkanizsa Község Szociális Védelmi Szolgáltató Központja részesült még lisztadományban. Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke a helyszínen kiemelte, a felajánlásoknak köszönhetően minden évben egy kicsit többet tudnak adományozni.

– Azt néztük, hogy körülbelül az a mennyiség, amennyit a termelők összeadtak búzaként, az visszakerüljön azokra a területekre lisztként, ahonnan ez megérkezett. Az idei évi búzaadomány 370-380 termelőnek köszönhető, hiszen mindenkitől csak egy kis mennyiséget, egy zsáknyi búzát kértünk. Ezt meg is kaptuk, úgy hogy szeretném megköszönni a termelőknek az adományokat, hiszen az a mottó, amit a kezdetben a zászlónkra tűztünk, hogy a gyermek mosolya többet ér minden pénznél, az itt, ezen az adományozáson keresztül teljes mértékben kifejezésre jut – nyilatkozta a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke.

A program keretében idén 20 gyermekekkel foglalkozó egyesülethez, kollégiumhoz, valamint a szórványban működő intézményhez juttatnak el így lisztadományt Vajdaság számos településére.

Bartok Zsófia

Vajma

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük